måned 2018 01 (4)

Den amerikanske regering fremmer brugen af open source og statiske side generatorer over for sine institutioner og samarbejdspartnere. Det sker via Federalist, som p.t. har fostret 96 websteder lavet med Jekyll og Hugo.

Byrådspolitikkerne i Barcelona kapper nu båndene til Microsoft. I stedet for software-licenser ønsker styet i millionbyen i de kommende år at bruge hovedparten af it-budgettet på open source.

Med 40.000 nye stjerner fik frontend biblioteket Vue klart flest nye tilhængere på GitHub blandt verdens javascript frameworks i 2017. React kom ind på andenpladsen med en vækst på 27.800. Dermed fastholder de to biblioteker deres topplacering fra foregående år i den seneste udgave af JavaScript Rising Stars.

Node bliver fortsat brugt af flere og flere it-udviklere verden over, men udbredelsen er begyndt at miste fart. Det viser den nyudsendt Node-by-numbers rapport for 2017, som også fortæller, at Linux bliver stadig mere dominerende på området, og at node netop nu oplever en nærmest vild vækst i Rusland.