måned 2017 03 (5)

Store kinesiske firmaer som Baidu og Alibaba bruger allerede Vue. Men vestlige firmaer melder sig også under fanerne. Det gælder bl.a. Laravel, Statamic og JSFiddle. Blandt de seneste er GitLab, som har valgt frameworket på grund af en god balance mellem enkelhed og struktur.

Statiske websider kan serveres hurtigere for brugeren end database-genererede sider. Samtidig er de langt mere modstandsdygtige mod hacking, efter som der ikke findes noget kode at hacke.

Markdown er ikke blot til opbevaring af formateret tekst. Det er også en key-value store. Forfatteren viser med et konkret eksempel, hvordan markdown også kan erstatte en relationel database. Dette gøres ved at importere dataene til front matter, som er et område til samme formål i toppen af alle markdown-dokumenter.

Los Angeles-forlaget Getty Publications har kastet sig over publicering med statiske side generatorer og lagring i markdown. Forlaget mener, at de nye værktøjer har en lang række fordele frem for Word og InDesign.

Tekstbehandlere tilbyder en masse avancerede måder at formatere en tekst på. Til gengæld kan det være svært at overføre formateringen til andre typer af dokumenter. Med markdown er det let at genbruge formateringen til forskellige formål. Det gør formatet langt mere anvendeligt og fremtidssikkert.